Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hét, amikor Orbán Jockey Ewi
  2011-05-29 20:14:00, vasárnap
 
  A hét, amikor Orbán Jockey Ewing lett és szélnek eresztette a szakszervezeteket

bulletNyomtatásbulletKüldés e-mailben Hírszerző összeállítás bullet 2011. május 29. 12:00
Frissítve: 7 órája
IMF-pénzből visszaszerezte a kormány a Mol-t az oroszoktól, kérdés, miért éppen most, és kellett-e ez nekünk. A devizahitelesek ezen a héten is hiába várták a nagy mentőövet, az orvosok pedig ultimátumot küldtek a kormánynak. A kabinet eltökélte, hogy 110-150 ezer rokkantat visszaparancsol a munkaerőpiacra, ennek azonban lehet, hogy csak a felét-harmadát sikerül. Bár senki nem érti, pontosan miért, megszűnik az Országos Érdekegyeztető Tanács.
Bombaként robbant kedden Orbán Viktor kétperces sajtónyilatkozata, miszerint 1,88 milliárd euróért (500 milliárd forintért) megvásárolta a magyar állam az orosz Szurguttól a 21,2 százalékos Mol-pakettet. A Szurgut 2009-ben 1,44 millió euróért vette az OMV-től a részvénycsomagot, azaz két év alatt 34 százalékot keresett az üzleten euróban. Mindezt Matolcsy szavaival élve a "kipaterolt" IMF hitelkeretéből finanszírozzuk. Az IMF azonban kiakadt ezen, mint Iryna Ivaschenko, az IMF képviselője mondta, a szervezet 2008-ban nem erre, hanem fizetési mérleg szükségleteire adott pénzt Magyarországnak. Ettől függetlenül az IMF-nek nincs beleszólása abba, hogy a kormány mire költi a hitelkeretet.

Az ügylet nyilván rengeteg kérdést felvet: szükséges volt-e, jó áron zajlott-e a tranzakció, megengedhettünk-e magunknak egy ekkora kiadást, ráadásul hitelből. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a bejelentést követően közölte, hogy több mint 200 milliárd forinttal megemeli az idei nettó forintkötvénykibocsátást, vagyis ennyivel több hitelt vesz fel az állam 2011-ben az eredetileg tervezetthez képest.

A válaszok nem teljesen fekete-fehérek, de tény, hogy az oroszok kiebrudalása már a Bajnai-kabinetben is felmerült. A vásárlás okát azzal magyarázta egyébként Fellegi Tamás fejlesztési miniszter, hogy az állami tulajdonszerzés gyarapítja az állami vagyont, amely megfelel annak a célkitűzésnek, hogy növelni kell az állam gazdasági szerepvállalását. Kérdés azonban, hogy a magyar állam mit akar kezdeni a Mollal, és éppen ez az, ami legalább olyan bizonytalanná teszi a Molt, mint az, hogy az oroszok kezében volt egy ekkora csomag.
A héten sem mentették meg a devizahiteleseket

A hét legnagyobb eseménye az lett volna, ha a kormány megállapodik a bankszövetséggel, azonban ez nem így történt, így még mindig nem lehet tudni, mikor és hogyan adnak segítséget a bajba jutott devizahiteleseknek. Az eredeti bejelentés csütörtökön lett volna, ám a kormány visszalépett, ahogy Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő fogalmazott, ,,a jelenleg hivatalos úton külföldön tartózkodó miniszterelnök hazatérése után még egy utolsó konzultációt folytat a nemzetgazdasági miniszterrel". Így jövő hétre halasztják a bejelentést.

Eddig azt lehet tudni, hogy 180 forintos árfolyamon rögzítenék a svájci frank árfolyamát, és hasonló arányban az eurót és a jent. Csak a jelzáloghitelesekre vonatkozna ez a könnyítés, ami a gyakorlatban azt jelentené, hogy 2015-ig rögzítenék az árfolyamot, a különbözet pedig egy másik hitelszámlán gyűlne, amit szintén vissza kell fizetnie az adósnak.

A mentőcsomag már csak azért is esedékes lenne, mert a héten brutális erősödésnek indult a svájci frank, és emiatt 221 forint felett is jegyezték az alpesi fizetőeszközt.
Szégyenpad jön, ha bársonyosak lesznek a reformok

Lesújtó képet mutatott hazánkról a Gazdaság Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legfrissebb jelentésében. A magán-nyugdíjpénztári megtakarítások jelentős részének államosítása miatt még többletes lesz a magyar büdzsé, jövőre azonban a megcélzott 2,5 százalékos GDP-arányos hiánynál jóval magasabban, 3,3 százalék körül alakulhat a deficit, amennyiben az Orbán-csomagban bejelentett megtakarítások egy részét - például a tervek felpuhulása miatt - nem sikerül elérni.

Hernádi Zsolt Mol-vezér a kormányfő mellett - kisegítették a cégét
Fotó: Túry Gergely

A Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelős helyettes államtitkára azonban egy szerdán megjelent interjúban hangsúlyozta, hogy a kormány ragaszkodik az eredeti célkitűzésekhez, nem csinál bársonyos reformokat.

Ezt erősítette meg Orbán Viktor, amikor azt mondta, Magyarországon nem reformok végrehajtása, hanem az ország újjászervezése történik, s az embereket a kormány nem arról próbálja meggyőzni, hogy egyes intézkedéseket vagy döntéseket támogassanak, hanem arról, hogy át kell szerveznünk az egész országot. A kormányfő azt is mondta, hogy "politikai öngyilkosságot" követ el Magyarországon az a politikus, aki arról beszél, hogy valamit szeretne megreformálni. Ebben az értelemben Matolcsy György két nap múlva el is követett egy kisebb politikai öngyilkosságot, ugyanis elismerte, hogy strukturális reformokra van szükség, hogy beinduljon a növekedés és bővüljön a foglalkoztatás. A nemzetgazdasági miniszter egy a Kárpát-medencére kitágított reformcsomagról is vizionált, amit a Széll Kálmán-terv mintájára szintén egy egykori pénzügyminiszterről, Wekerle Sándorról nevezne el.
Ultimátumot kapott a kormány az orvosoktól

A Magyar Rezidens Szövetség kedden bejelentette: több ezer orvos helyezte egy veszprémi ügyvédi irodában letétbe a felmondását, ami január elsejével aktiválódik, ha nem kerül több pénz a rendszerbe. Átlagosan két hónap a felmondási idejük az orvosoknak, ha január elsejétől aktiválódnak a felmondások, március elejével üthet be a krach.

Az orvosoknak az a baja, hogy az egymást váltó kormányok évek óta nem ismerték el az egészségügy kiemelt társadalmi jelentőségét, és nem tettek semmit az orvosok itthon tartásáért, az egészségügyben munkát vállalók egzisztenciájának javításáért, az ágazat működőképességének jobbításáért. Nem történt ez másként az utolsó egy évben sem, s a napokban kormány elé kerülő - az orvosok körében "Szemmelversz-tervnek" nevezett - Semmelweis koncepció elégtelensége végképpen kilátástalanná teszi az itthon maradók számára a jövőt, mivel még érdemi ígéreteket sem hordoz. A Magyar Orvosi Kamara szerint jogos az orvosok kiábrándultsága, felháborodottsága, rohamosan növekvő elvándorlása, és elkeseredettségük várhatóan az év hátralévő részében további nyomásgyakorló akciókat hozhat. Egy átlagos rezidens heti 60-80 óra munkával havi 80-90 ezer forintot visz haza. Ha az orvosok elvándorlása folytatódik, 2013-ra négyezer orvossal lesz kevesebb a hazai kórházakban.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár azt mondta: nem tesz felelőtlen ígéreteket, de igyekeznek többletforrást találni.
Olajfúrón nem dolgoznak majd a rokkantak

A kormány ragaszkodni fog ahhoz, hogy 110-150 ezer rokkantnyugdíjast tereljen vissza a munkaerőpiacra. Ennek első lépése, hogy 220 ezer rokkant embert vizsgálnak felül még idén egy speciális géppel, amely azt is megmondja, milyen munkakör betöltésére képes az illető. " Magyarországon nem fogunk tengeri olajfúrótorony-technikusi munkakörre vonatkozó javaslatot tenni senkinek, de pl. árufeltöltőnek, vagy konyhai kisegítőnek lehet javasolni olyan megváltozott munkaképességű személyeket, akiknek a képességvizsgálatok alapján ezen munkakörök betöltéséhez szükséges adottságai megvannak" - mondta a Hírszerzőnek a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Szolgálat igazgatója.

Szakértők szerint egyébként ideális körülmények között legfeljebb 50 ezer főt lehetne visszaterelni. A kormány egyébként azt ígéri, senki sem marad ellátatlanul, így ha nem talál munkát a nyílt munkaerőpiacon, akkor vagy közmunkát kap, vagy valamilyen ellátást. Ám a terveket lehet úgy is értelmezni, hogy elengedi a kezüket az állam.
Alanyi jogon lakás - vagy mégsem?

Felmerült az is a kormányban, hogy alanyi jogon kaphatnak lakást a roma családok, ha dolgoznak, biztosítják gyermekeik oktatását és képesek fenntartani a lakást. Legalábbis ezt ígérte Brüsszelben Farkas Flórián, s mint a Hírszerzőnek mondta, ez része a kormány és az Országos Roma Önkormányzat megállapodásának is, amit a kabinet részéről Orbán Viktor írt alá.

Ingyen lakás a romáknak? Egyelőre csak a kilakoltatásokról jönnek hírek
Fotó: Túry Gergely

Cikkünk megjelenése után azonban visszakozott, közleményében tévesnek minősítette a hírt, s azt mondta, a megállapodás alapján arra lesz lehetőség, hogy a családok közmunka keretében újítsák fel, tegyék lakhatóvá akár saját tulajdonú, akár bérelt otthonukat - olvasható Farkas Flórián közleményében. Nem sokkal ezután azonban kiderült: a képviselő hazudott, ugyanis a brüsszeli sajtótájékoztató hangfelvételéből egyértelműen kiderül, hogy valóban alanyi jogon ígért lakást a roma családoknak.
Újabb adó és adóamnesztia

Önkormányzati ebadó bevezetését javasolja a kormány. Ezt azzal magyarázzák, hogy a jövőben az önkormányzatok évenkénti ebösszeírást végeznek, mivel azonban az ebrendészet állami feladat, annak átruházása mellé forrást is kell biztosítani, ezért ezt célt is szolgálja az ebrendészeti hozzájárulás bevezetése.

Adókedvezménnyel jutalmazná ugyanakkor a kormány - vagy legalábbis Rogán Antal -, ha a luxusautósok a külföldi rendszámról januárig önként lemondanának.
Megszűnik az OÉT

A hét végére is tartogatott meglepetést a kormány, pénteken ugyanis kiderült, hogy megszűnik az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT), a testület három titkára már meg is kapta a felmentését Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM). A tanács megszüntetését a kormány az érdkegyeztetés rendszerének átszervezéseként tálalta. Az NGM szerint azért szükséges az érdekegyeztetés átalakítása, mert az OÉT elvault, "nem kellő költséghatékonysággal, egy szűk társadalmi réteget képviselve", ám széles felhatalmazás nélkül működik. A szakszervezetek kiakadtak a döntésen, de még a munkaadók sem értették.

Az OÉT utódja a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) egyesíti majd az OÉT-et, a Gazdasági és Szociális Tanácsot (GSZT), valamint a Gazdasági Érdekegyeztető Fórumot (GEF). Az új testületnek konzultációs, véleményező és javaslattevő joga lesz, a konzultáció során kialakított álláspontok azonban - a kormányra nézve - soha nem lesznek kötelező érvényűek.

A tervek szerint az NGTT tagjai a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleteken túl a gazdasági kamarák, a civil társadalom - vagyis a nagycsaládosok civil szervezetei, a környezetvédők, az oktatási és a kapcsolódó feladatokat ellátó civil szervezetek, az ifjúság, sport, kultúra témakörével foglalkozó civil szervezetek, az egészségügyi és szociális feladatokat ellátó civil szervezetek, valamint a nyugdíjasok civil szervezetei - és a tudományos élet, valamint a történelmi egyházak képviselői lesznek.


http://hirszerzo.hu/profit/20110526_mol_hitel_osszefoglalo#utm_source=hsz_weekly& amp;utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_05_29&utm_content=top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: átszervezéseként, szerepvállalását, adókedvezménnyel, bankszövetséggel, hangfelvételéből, sajtótájékoztató, részvénycsomagot, megállapodásának, nemzetgazdasági, költségvetésért, célkitűzésekhez, miniszterelnöki, devizahitelesek, nyugdíjpénztári, érdekegyeztetés, minisztériumtól, visszaparancsol, szakszervezetek, tulajdonszerzés, reformcsomagról, magyarországnak, megengedhettünk, kiábrándultsága, nagycsaládosok, környezetvédők, finanszírozzuk, szükségleteire, érdekegyeztető, miniszterelnök, hitelkeretéből, magyarországon, többletforrást, munkaerőpiacra, egészségügyért, nyomásgyakorló, kilátástalanná, devizahitelesek ezen, nagy mentőövet, orvosok pedig, kabinet eltökélte, felét-harmadát sikerül, magyar állam, orosz Szurguttól, üzleten euróban, szervezet 2008-ban, kormány mire, ügylet nyilván, ekkora kiadást, bejelentést követően, idei nettó, állam 2011-ben, eredetileg tervezetthez, Orbán Jockey Ewi, Orbán Jockey Ewing, Országos Érdekegyeztető Tanács, Orbán Viktor, Mindezt Matolcsy, Iryna Ivaschenko, Államadósság Kezelő Központ, Fellegi Tamás, Szijjártó Péter, Gazdaság Együttműködési, Fejlesztési Szervezet, Hernádi Zsolt Mol-vezér, Túry Gergely, Nemzetgazdasági Minisztérium, Matolcsy György, Széll Kálmán-terv, Wekerle Sándorról, Magyar Rezidens Szövetség, Magyar Orvosi Kamara, Szócska Miklós, Nemzeti Rehabilitációs, Szociális Szolgálat, Brüsszelben Farkas Flórián, Országos Roma Önkormányzat, Farkas Flórián, Rogán Antal, Nemzetgazdasági Minisztériumtól, Nemzeti Gazdasági, Társadalmi Tanács, Szociális Tanácsot, Gazdasági Érdekegyeztető Fórumot,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Minden gyerek jó.  Életművészet  Környezetvédelem  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Környezetvédelem  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztina b...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Jó éjszakát  Volt egy...  Szép estét  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  képre írva  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Muratáj  Pocsai Piroska - NE SIESS!  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A világnak égető szüksége van ...  Föld napja április 22  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ázzal aki csak szép  A föld szépségéért  Vannak arcok  A könnyek összegyűjtése  A boldogság ült a világvégén  Bizonyos kulturális szint nélk...  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 23  A világnak égető szüksége van ...  Szent György napi hiedelmek, s...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztina b...  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Naplemente  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Környezetvédelem  Minden gyerek jó.  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Föld napja április 22  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Idézetek a barátságról  Szép estét kedves látogatóimna...  Ázzal aki csak szép  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Föld napja április 22  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Idézetek a barátságról  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ahogy emelkedik a rezgés...  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
devizahitelesek ezen, nagy mentőövet, orvosok pedig, kabinet eltökélte, felét-harmadát sikerül, magyar állam, orosz Szurguttól, üzleten euróban, szervezet 2008-ban, kormány mire, ügylet nyilván, ekkora kiadást, bejelentést követően, idei nettó, állam 2011-ben, eredetileg tervezetthez, oroszok kiebrudalása, vásárlás okát, állami tulajdonszerzés, állami vagyont, állam gazdasági, oroszok kezében, ekkora csomag, lett volna, kormány megállapodik, bajba jutott, eredeti bejelentés, kormány visszalépett, jelenleg hivatalos, utolsó konzultációt, svájci frank, különbözet pedig, másik hitelszámlán, héten brutális, alpesi fizetőeszközt, magyar büdzsé, tervek felpuhulása, kormányfő mellett, szerdán megjelent, kormány ragaszkodik, eredeti célkitűzésekhez, ország újjászervezése, egész országot, értelemben Matolcsy, kisebb politikai, nemzetgazdasági miniszter, veszprémi ügyvédi, felmondási idejük, egymást váltó, egészségügy kiemelt, orvosok itthon, egészségügyben munkát, napokban kormány, orvosok körében, itthon maradók, orvosok kiábrándultsága, átlagos rezidens, orvosok elvándorlása, hazai kórházakban, kormány ragaszkodni, speciális géppel, kormány egyébként, nyílt munkaerőpiacon, terveket lehet, roma családok, kabinet részéről, kilakoltatásokról jönnek, megállapodás alapján, családok közmunka, képviselő hazudott, brüsszeli sajtótájékoztató, roma családoknak, önkormányzatok évenkénti, ebrendészet állami, ebrendészeti hozzájárulás, külföldi rendszámról, testület három, felmentését Nemzetgazdasági, tanács megszüntetését, érdkegyeztetés rendszerének, érdekegyeztetés átalakítása, szűk társadalmi, szakszervezetek kiakadtak, konzultáció során, kormányra nézve, tervek szerint, gazdasági kamarák, civil társadalom, nagycsaládosok civil, kapcsolódó feladatokat, nyugdíjasok civil, tudományos élet, történelmi egyházak, átszervezéseként, szerepvállalását, adókedvezménnyel, bankszövetséggel, hangfelvételéből, sajtótájékoztató, részvénycsomagot, megállapodásának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.